Elérhetőségek

Zár-Lak 2003 Kft.

Cím: 9024 Győr,
Kodály Z. u. 28.
Telefon:
+36/96/424-731
Fax: +36/96/415-550
Mobil:
+36/70-778-6191
E-mail:
zarlak2003@zarlak2003.hu


Főkulcsos rendszerek tervezése, kivitelezése

Nagyobb társasházak esetében, ahol nem csak a tulajdonosok, hanem kisegítő személyzetek is megfordulhatnak, nagyon korrektül kialakítható egy olyan zárási terv, ahol egyértelműen látszik, hogy kinek melyik zár nyitásához van jogosultsága. Ezen zárási terv alapján lesznek a zárbetétek kódolva, ami garancia arra, hogy mindenki csak abba a helyiségbe tud bejutni, amelyre jogosultsága van.
Az alábbi példában látszik, hogy a lakástulajdonosok a saját lakásukon kívül minden más zárat nyithatnak, míg a gondnok a főbejáratot, garázst, kertkaput, a kertész a kertkaput és a garázst, a postás a kertkaput és a főbejáratot tudja csak kinyitni.

A zárrendszerek kialakításánál arra kell figyelni, hogy csak azonos márkájú, típusú zárbetétekből alakítható ki. Ha az egyik zárbetét Elzett, a másik Mauer, akkor ezek nem kódolhatóak össze. FONTOS ! A bizonság érdekében kódkártyás, másolásvédelemmel védett zárbetétet válasszunk. Ha illetéketlen kezébe kerül a kulcsunk, ez esetben nem tud róla másolatot készíteni, mert a nyerskulcs nincs kereskedelmi forgalomban, az csupán kijelölt helyeken, s kódkártya felmutatása mellett lehetséges !
 
Főkulcsos rendszer:
 
Jellemzője, hogy a zárbetétekhez tartozó egyedi kulcsok csak egyetlen zárat nyitnak, van azonban egy főkulcs, amelyik mindegyik zárat nyitja. A rendszer egyedi zárakból áll össze, melyek kulcsa a rendszer többi egyedi zárját nem működteti. A zárbetétek megfelelő kódolásával lehet mindezt biztonságosan megoldani.
 
Kisebb irodákhoz, szállodákhoz, gyártó üzemekhez ajánlott.
 
A főkulcs az összes alárendelt zárbetétet nyitja, például egy részlegvezető a saját részlegén belül minden zárat ki tud nyitni.

Vissza az előző oldalra!
Zár-Lak 2003 Kft. - Magyar