Elérhetőségek

Zár-Lak 2003 Kft.

Cím: 9024 Győr,
Kodály Z. u. 28.
Telefon:
+36/96/424-731
Fax: +36/96/415-550
Mobil:
+36/70-778-6191
E-mail:
zarlak2003@zarlak2003.hu


Sofa gumi

Szilikon embrió tömítő profilok SOFA és egyéb márkájú ablakok és ajtók szigeteléséhez.
 
Szilikon nyílászáró lábas profil előnye más gumiból (pl.: EPDM) készült profilokkal szemben hogy hosszú időn kertesztül megtartják rugalmasságukat.

 UV sugarakkal szemben ellenálló,szélsőséges hőmérsékleti tartományon belül is rugalmas tömítettséget biztosít,nem repedezik el.

A szilikon embrio profil színe nem fakul ki,nagyobb mennyiség mellett egyedi színekben is legyártható.
 

 

Részletes leírás
 
Nyílászáró gyártásnál érdemes azonnal kimarni a nútot, melybe később csak egyszerűen be kell helyezni. Utólagos nyílászáró szigetelés legegyszerűbb és legolcsóbb módja az öntapadós vagy nútba húzható szigetelőgumi alkalmazása. Kis befektetéssel akár 10-15% energia-megtakarítást érhet el, ezen kívül a huzat megszűnése miatt 2-3 C fokkal magasabb hőérzet a lakáson belül. Továbbá a jól szigetelt ablakokon, ajtókon kevesebb zaj és por jön be! Anyaga Kétkomponensű gumialapú, rugalmas, UV és időjárás álló anyaga biztosítja, hogy élettartama 8-10 évében tökéletesen végezze feladatát alakváltozás nélkül.
 
A nútba fekvő oldala kemény merev gumi, mely megakadáyozza a kicsúszást.
 
A szigetelő oldal lágy, rugalmas gumi mely tökéletesen felveszi az alakot és alakváltozás nélkül bírja a sorozatos nyitást - csukást. Hogyan kezdjünk neki? Amennyiben van nút úgy csak bele kell húzni. Amennyiben nincs nút, úgy előtte egy nútot kell marni a szárnyak falcrészébe mely 4-5mm széles és 8mm mély. Csak egyszer kell számolni, nem kell a tokra és az ablakszárnyra külön-külön! A szigetelő gumi vágható, toldható. Rugalmasságának köszönhetően átveszi a vetemedés okozta egyenetlenségeket, ha azonban szükséges kombinálhatjuk a különböző profilokat. Felhelyezés A nyílászáró nútba helyezzük, ahol a tok és nyílászáró felülete találkozik. A szigetelőcsík végeinek találkozásánál pontosan illesszük össze, a sarkoknál vágjuk gérbe.
 

 

 

Vissza az előző oldalra!
Zár-Lak 2003 Kft. - Magyar