Elérhetőségek

Zár-Lak 2003 Kft.

Cím: 9024
Kodály Z. u. 28.
Telefon: +36/96/424-731
Fax: +36/96/415-550
Mobil: +36/70-778-6191
E-mail: zarlak2003@zarlak2003.hu


Egyéb biztonsági zárak

Van még néhány olyan zártípus, amiről eddig nem esett szó.

  • Az egyik ilyen a vektorzár, aminek billenős nyelve kifejezetten kétszárnyú ajtók, vagy tolókapuk biztonságáért felel. Tolókapukba több másik zár is megfelelő, többek között akad olyan is, aminek a kampója mellett nyelve is van.
  • Fontos megemlíteni a kínai acélajtókba való zárakat is. Ezek a kilincsnyelv mellett rendelkeznek 4 tüskével, amiből 3-mat a zárbetét, valamint a legalsót a belső címkén található retesz mozgat. A méretezésre célszerű odafigyelni, mert többféle is létezik belőlük, pl: 24mm-es, ill. 30mm-es előlappal is létezik. A nyelv megfordítása nem minden esetben lehetséges, így célszerű tisztában lenni az ajtó nyitási irányával. Zárbetét csere esetén előfordul, hogy kicsit ki kell reszelni a zárbetétnyílást, mert a kínai zárbetét kb. fél miliméterrel keskenyebb, mint az Európában őshonos változat.
  • Az egyik legmagasabb védelmi szintet nyújtó zárak, a péncélajtózárak szintén megtalálhatók üzletünk kínálatában. Ezek a zárak még nem annyira elterjedtek, főként újépítésű lakóparkokban találkozhatunk velük. Készleten tartunk több gyártmányt is (DIERRE, CISA, CR), hogy zökkenőmentes legyen a zár cseréje. Ezekhez a zárakhoz okvetlenül szakember segítségét ajánljuk!


Vissza az előző oldalra!
Zár-Lak 2003 Kft. - Magyar